Over ons

Hallo, Ik ben Fay! Leuk dat u meer wilt weten over het verhaal achter imkerij Van de Leeuw. Ik ben deze website begonnen vanuit het geloof in pure eerlijke producten, kwaliteit, dierenliefde, en een wetenschappelijke achtergrond. Bent u nieuwsgierig naar onze bijen? Alle foto’s op deze website heb ik zelf gemaakt van onze eigen bijen in de omgeving van de bijenkasten.

propolis-4Hoe is het begonnen?
Na afronding van een master aan de TUDelft volgde ik een opleiding tot imker. Het begon allemaal om het verlangen naar heerlijke honing van mijn eigen moestuin. Tijdens de opleiding ontstond meteen de liefde voor bijen en alles wat hen zo bijzonder maakt. Pas een tijd later ontdekte ik de kracht van propolis en alle wetenschappelijke onderzoeken die naar deze uitzonderlijke stof zijn gedaan.

Ik deed in het begin niets met de propolis van mijn bijen. Ik had al eens wat propolis in een doosje bewaard, want mijn imker leraar vertelde dat het een bijzondere stof is die heel belangrijk is voor de gezondheid van de bijen. Op verzoek van mijn zus maakte ik een klein flesje tinctuur, waar zij super enthousiast over was. Mijn interesse voor propolis was gewekt! Ik vroeg mij af waar ik propolis nog meer voor kon gebruiken. Ik ontdekte dat er heel veel wetenschappelijke publicaties zijn over de werkzaamheid van propolis. Dat versterkte mijn interesse, want ik blijf zelf altijd sceptisch totdat ik ergens objectief bewijs voor heb gevonden. Vanaf dat moment wilde ik nog veel meer mensen laten kennismaken met propolis, zodat iedereen zelf de werkzaamheid ervan kan ontdekken.

propolis-5Hoe gaan wij te werk?
Wij zijn geen ‘fabriek’. In onze imkerij gaat het in de eerste plaats om het kleinschalig houden en verzorgen van bijen. We hebben het geluk dat we daar honing en propolis voor terug krijgen! De honing en propolis verwerken we zelf op ambachtelijke wijze in kleine hoeveelheden. Hiervoor hebben wij aan huis een speciale HACCP gekeurde productieruimte.

De producten die ik zelf gebruik heb ik het liefst zo zuiver mogelijk, op verantwoorde wijze geproduceerd, door iemand die plezier heeft in zijn vak, met respect voor dier en natuur. Het is daarom logisch dat ik zelf precies op deze manier werk.propolis-8

Ons assortiment is aan de hand van wetenschappelijke publicaties ontwikkeld. De hoogste kwaliteit grondstoffen, met een krachtige werkzaamheid, in de beste verpakking. Wij blijven ons verdiepen in de onderzoeken naar propolis, zodat we altijd op de hoogte zijn van de laatste nieuwe ontwikkelingen.

Meer weten?
Kijk gerust verder op mijn website. Heeft u vragen of opmerkingen, email me dan via [email protected].

Hartelijke Groet, Fay.

Bezoek de webwinkel.

propolis-1

naamloos-3

propolis-2propolis-6propolis-7