Over ons

Graag stel ik mij voor. Ik ben Harold Jochems, opgegroeid in de omgeving van Apeldoorn. Nu woon ik met mijn vrouw en 3 kinderen in de omgeving van Zutphen.

Hoe is het begonnen?

Mijn passie is het houden van bijen. Vanaf 10-jarige leeftijd heb ik van mijn opa het imkeren geleerd. Naarmate hij ouder werd en slechter ging zien kwamen er steeds meer taken bij mij te liggen. Toen ik een huis kocht en er de ruimte voor had, kreeg ik de bijen van mijn opa cadeau: 4 bastaard-volkjes, die behoorlijk agressief waren. Zelfs op 20 meter afstand vonden ze het nog nodig om voorbijgangers te steken. Gelukkig leerde ik iemand in de buurt kennen die met Buckfast-bijen imkerde. Bij de juiste omstandigheden kan er zonder beschermende kleding met deze bijen gewerkt worden. Dit is een genot voor de imker en belangstellende toeschouwers.

Op dit moment heb ik de bijenkasten verspreid over twee locaties in Eefde staan. Vanaf ons huis vliegen de bijen onder andere naar Zutphen, waar ze zich uitleven in de stadstuintjes.
Bij mijn schoonouders staan de bijenkasten naast een grote moes/bloemen-tuin en vliegen ze richting de Gorsselse heide en het omliggende bos.

De foto’s die je hier ziet zijn gemaakt rondom mijn bijenkasten.

Rond mijn kastenHoe gaan wij te werk?

Na jaren met plezier in de techniek te hebben gewerkt kreeg ik de mogelijkheid om ‘propolis.nl’ over te nemen van Fay. Heel dankbaar voor deze kans heb ik mijn oude werk opgezegd en richt ik mij nu volledig op mijn imkerij en het maken van propolis producten.

De honing en propolis worden op ambachtelijke wijze en in kleine hoeveelheden verwerkt. Hiervoor beschik ik over een speciale HACCP gekeurde productieruimte aan huis.

In mijn werk met de bijen vind ik het belangrijk om het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen/geneesmiddelen geheel te mijden.

De producten die ik voor mijzelf gebruik heb ik het liefst zo zuiver mogelijk, op verantwoorde wijze geproduceerd, door iemand die plezier heeft in zijn vak, met respect voor dier en natuur.
Het is daarom logisch dat ik ook op dezelfde manier werk.

Meer weten?
Kijk gerust verder op mijn website. Heeft u vragen of opmerkingen, stuur me dan een email via [email protected].

Hartelijke groet, Harold.

 Bezoek de webwinkel.

Winkelwagen
Veilig & snel betalen
iDeal logo's
Voordelige briefpost
PostNL We rekenen voor uw bestelling een bedrag van €3,45 voor de verzending. Dit geldt voor de meeste producten, ongeacht de hoeveelheid. Meestal hoeft u niet thuis te blijven voor het pakketje, deze passen door de brievenbus. Een uitzondering is van toepassing op de glazen potten, 100ml flessen en 50ml crème verpakking, deze zijn niet geschikt voor brievenbuspost hier wordt €6,45 per pakketzending in rekening gebracht. Voor België en Duitsland hanteren wij een vast tarief van €11,50.
  • Veilig en betrouwbaar betalen via IDeal
  • Snel verzonden via PostNL
  • Persoonlijk advies en hulp bij vragen
  • Product reviews